top of page
Rebelah Logo Transparent.png

Les narratives d'exclusió que sorgeixen a Europa s'estan introduint en els entorns i contextos educatius afectant negativament els estudiants de grups minoritzats religiosos i ètnics. "REBELAH - Religió, creences i laïcitat en el patrimoni cultural per a fomentar la inclusió social a la formació d'adults" és un projecte en el que considerem que el patrimoni cultural és una eina essencial per recuperar el passat plural d'Europa i garantir així espais de aprenentatge segurs, tant per als estudiants com per als formadors. REBELAH és un projecte Erasmus+ de dos anys en que col·laboren 6 organitzacions en 4 països diferents: França, Hongria, Països Baixos i Espanya. Les organitzacions participants són Storytelling Center, Universitat de Groningen, Kepes, Elan Interculturel, La Xixa Teatre i Fundació Ibn Battuta. Els nostres objectius són:

  • Fomentar la inclusió, la diversitat i la no discriminació, especialment pel que fa a les minories religioses.

  • Promoure el valor social i educatiu de el patrimoni cultural europeu i el seu potencial per generar la convivència interreligiosa.

  • Desenvolupar les competències dels formadors d'adults per fomentar la inclusió a través de la seva pràctica docent, especialment en contextos d'aprenentatge multicultural.

Els socis aporten els seus mètodes d'experiència provats per fomentar entorns d'aprenentatge inclusius: metodologia d'incidents crítics, teatre de fòrums, treball de processos, narració d'històries, teràpia cognitiu-conductual i teràpia metacognitiva. Aquests mètodes són útils per desenvolupar les habilitats del capacitador i de l'alumne sobre com abordar de manera integral els conflictes, els comportaments discriminatoris i els xocs culturals. Durem aquestes metodologies incorporades a el camp dels estudis crítics del patrimoni, per generar un enfocament innovador per a entorns d'aprenentatge d'adults inclusius, en particular per als estudiants de minories. A través d'aquesta metodologia volem crear una sèrie de materials per a formadors que contribueixin al nostre objectiu.

bottom of page